Stadsbos013 geeft dit weekend gratis boompjes weg

Foto: Meer Bomen Nu

Gratis boompjes scoren om wat meer groen toe te voegen aan je tuin of balkon. Het kan dit weekend in Stadsbos 013. Zondag 7 januari, wanneer hoveniers druk bezig in het berkbos bij Puttendijk, kun jij je gratis boompje ophalen.

Van 9.30 uur tot 14.00 uur kun je een gratis boompje krijgen bij Stadsbos013. Hoveniers van de organisatie ‘Meer Bomen Nu’ dunnen het bos uit, waardoor bomen verwijderd worden en overblijvende bomen meer licht en zuurstof krijgen. Er staan te veel bomen in het bos op het beschikbare stuk grond. Het gevolg hiervan is dat jonge bomen te weinig licht krijgen en niet goed meer kunnen groeien.

Ook zoekt de organisatie nog vrijwilligers die willen helpen met oogsten. Wel raadt zij aan warme kleding aan te doen en tuingereedschap zoals een schep, spade of snoeischaar mee te nemen. Mocht je dit niet bij hebben, dan is er op de locatie gereedschap aanwezig.

Zaailingen

Elke boom of struik krijgt per jaar honderden baby’s, zo ook in Stadsbos013. Dit worden zaailingen genoemd. Veel van deze zaailingen groeien op plekken waar ze niet groot kunnen worden, omdat er te veel bomen of paden in de buurt staan. De zaailingen worden dit weekend uit de grond verwijderd en deze kan jij gratis bemachtigen. Zo krijgen ze toch een kans om te groeien als een volwassen boom of struik.

Luna Kaleas