Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Reguliere zorg verder afgeschaald in Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis

Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) met locaties in Tilburg en Waalwijk schaalt de zorg verder af. Er worden operatiekamers gesloten en behandelingen uitgesteld omdat er steeds meer patiënten met corona opgenomen worden.

Op de locatie ETZ Tweesteden aan de Doctor Deelenlaan worden alle operatiekamers gesloten. Op die manier blijft er voldoende personeel en IC-capaciteit over voor coronapatiënten. In het ETZ Elisabeth aan de Hilvarenbeekse Weg blijven tien operatiekamers open.

Het afschalen van de reguliere zorg betekent dat het ETZ sommige behandelingen en operaties moet afzeggen. “Als dat zo is, dan bellen wij jou hierover op. Word je niet gebeld, dan gaat het door. Bel alsjeblieft niet zelf naar het ziekenhuis”, laat het ETZ weten.

‘Voorspellingen somber’
“Het opnieuw moeten afzeggen van planbare zorg doet ons pijn”, schrijft het ziekenhuis op haar Facebookpagina. Hoewel het ETZ hoopt dat ze normale zorgtaken weer snel kunnen hervatten, is er sprake van weinig optimisme. “De voorspellingen voor de komende periode zijn somber. De besmettingen blijven oplopen.”

Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis roept mensen op zich aan de coronamaatregelen te houden, zodat ze de reguliere zorg zo snel mogelijk weer kunnen hervatten.

Collin Beijk