Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Stage Nieuwsredactie (hbo/mbo) [Februari 2021]

Als stagiair op de nieuwsredactie ga je je bezig houden met het nieuws uit de regio Tilburg. Het nieuws bij Omroep Tilburg, dat we elke werkdag uitzenden, draait niet om snelheid: We voelen niet de noodzaak om achter de brandweer aan te rijden als er ergens een ongeluk is gebeurd. Er zijn echter genoeg andere verhalen die belangrijk zijn om verteld te worden.

Op de nieuwsredactie ga je op zoek naar bronnen, werk je onderwerpen inhoudelijk uit en zorg je er met de rest van de redactie voor dat er elke dag weer een goed gevulde website en nieuwsuitzending is. Je bent een volwaardig lid van het redactieteam en krijgt daardoor ook veel verantwoordelijkheid. Studeer je hbo-journalistiek of hbo-communicatie en vind je het leuk om je journalistieke vaardigheden uit te diepen en je te specialiseren in tv, radio en online media? Stuur dan je motivatie + cv naar stage@omroeptilburg.nl

Ook kun je bij ons terecht als je een stage zoekt voor een mbo-opleiding in de richting van mediaredactie. Ook marketing/communicatiestudenten die graag een journalistieke stage willen doen zijn van harte welkom. Je ondersteunt dan de redactie en gaat natuurlijk ook mee op pad om reportages te maken.

Over Omroep Tilburg
Omroep Tilburg is de lokale publieke omroep voor de gemeente Tilburg, maar is ook actief in de regio. Met zo’n 50 vrijwilligers (van beginnend tot professioneel) zorgen we week in, week uit voor interessante programma’s voor de inwoners van ons verzorgingsgebied. Dat doen we niet alleen op traditionele kanalen als radio en tv, maar vooral online. Ondanks dat we werken met beperkte middelen, vinden we kwaliteit erg belangrijk. We zijn daarom ook nadrukkelijk geen hobbyclub, maar een mediaplatform waar mensen zich willen ontwikkelen. Professionele ervaring is daarom niet belangrijk, maar een professionele houding wel. Zie je het zitten om bij ons als vrijwilliger aan de slag te gaan? Dan horen we het graag van je! Heb je vragen, dan mag je ons altijd een berichtje sturen of gewoon even gezellig bellen.