Wouter Hamel met zijn nieuwe album in Paradox

Boystown is de titel van de nieuwe plaat van Wouter Hamel. De zanger plaatste met zijn albums Hamel en Nobody’s Tune zijn muzikale bakens in het gebied waar jazz en pop elkaar ontmoeten. Ruim een decennium later keert hij nu met zijn nieuwe album terug naar die plek waar z’n muzikale hart ligt. De nostalgische sound van Boystown vormt een perfecte match met de warme, jazzy stem van de zanger. Samen met z’n band laat Wouter Hamel zijn nieuwe album op zaterdag 2 november live horen in Paradox.

Na een vliegende start in 2007 ging het Hamel met zijn debuutsingle Breezy al snel voor de wind. De eerste twee platen werden platina, hij veroverde ook meerdere buitenlanden en zelfs het koningshuis werd fan.

Samen met zijn pianist Thierry Castel werkte Hamel aan Boystown. Het tweetal creëerde een muzikale wereld die zich uitstrekt van orkestraties in de vroege stijl van Brian Wilson (Beach Boys) tot melancholische sferen van Martin Scorsese. Het resultaat is al met al een album over voornemens en verlangens.

Meer is te vinden op de site van Paradox.

Kees-Luc Simons