Workshop over letters, beeldtaal en identiteit in de LocHal

Op zaterdag 9 maart verzorgen de ontwerpers van TilburgsAns, het eigen Tilburgse lettertype, een workshop over letters, beeldtaal en de identiteit van de stad. De workshop vindt plaats in het TijdLab van de Bibliotheek LocHal en is een onderdeel van het project rondom het Nuuw Tilburgs Leesplèngske, een initiatief van de Stichting Tilburgse Taol, het Stadsmuseum en de bibliotheek.
Sander Neijnens en Ivo van Leeuwen vertellen aan de hand van het project TilburgsAns over de kracht van taal en beeldtaal bij de vorming van de identiteit van de stad. Zij laten zien hoe ze een portret maakten van Tilburg met letters en pictogrammen en hoe TilburgsAns op allerlei manieren wordt toegepast in en om de stad.

Daarna gaan de deelnemers zelf aan de slag onder begeleiding van beide ontwerpers. De resultaten van de workshop worden gebruikt als inspiratiebron voor het te ontwerpen Nuuw Tilburgs Leesplèngske.

De workshop begint om 14.00 uur en duurt circa twee uur. Deelname is gratis, maar meld je vooraf aan, want het aantal deelnemers is beperkt. Ben je 9 maart verhinderd, niet getreurd, want 23 maart vindt de workshop nogmaals plaats. Nadere informatie tref je op erfgoedtilburg.nl, www.bibliotheekmb.nl, en www.tilburgsans.nl

Vind je het leuk om aan de slag te gaan met letters en pictogrammen, meld je dan aan door een mail te sturen aan Tijdlab@bibliotheekmb.nl.

Omroep Tilburg