Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Wie steelt show op vrolijk nieuw festival Tilburg on Stage?

Voor degenen die na alle lockdowns en afgelaste voorstellingen wel toe zijn aan een cultureel lichtbad is er nu het nieuwe festival Tilburg on Stage.
Tilburgse Studenten Dansvereniging DanceNation

Kun jij ook een cultureel lichtbad gebruiken na alle lockdowns, afgelaste voorstellingen en lege zalen? Platform voor kunst in de vrije tijd Art-fact, koepelorganisatie voor amateurdans deDansPunt, Factorium Cultuurmakers en Schouwburg Concertzaal Tilburg in ieder geval wel. Daarom bieden ze je samen het festival Tilburg on Stage aan. Tilburgse vrijetijdskunstenaars laten je er hun kunsten zien en horen. Zondagmiddag 3 juli, in en rondom Schouwburg Concertzaal Tilburg.

Van muziekensembles, koren en dans tot spoken word, theater en streetdance. Ruim 50 acts maken er deze zondag samen een feestje van tijdens Tilburg on Stage. Het festival start om 13.00 uur in de Concertzaal met een optreden van een speciaal voor deze dag samengesteld kinderkoor en -orkest, waar maar liefst 150 kinderen aan meedoen.

Het hart van de festiviteiten is het terras vóór Schouwburg Concertzaal Tilburg met volop livemuziek. Ronddwalen door het gebouw is mogelijk. Op elke hoek staat namelijk wel een festival-act.

Theaterkoor In Time
De deelnemers zijn er helemaal klaar voor

Kinderen van orkesten en koren uit Tilburg studeerden samen een vrolijk repertoire in, speciaal voor De Kindermuziekdag.

Liefhebber van dans? Er zijn optredens te bekijken van dansgroepen uit de hele stad, in alle stijlen. Of ervaar: doe mee met één van de gratis workshops.

Daarnaast is er een theatrale modeshow te zien, met kostuums uit theatervoorstellingen uit het Tilburgse verleden. Een ware ‘trip down memory lane’ dus.

(Koor)zangers van Tilburg laten zich horen en wie weet hebben ze zo nu en dan wel een muzikale verrassing voor je in petto.

Vibe

Er is volop gelegenheid om achterover te leunen en te genieten van de performances, of juist om actief mee te doen met de workshops. Dit terwijl je wordt ondergedompeld in de vrolijke festivalvibe.

De entree voor Tilburg on Stage is gratis, reserveren is niet nodig.

Meer informatie over het programma is te vinden op de website van Art-fact.

Voor degenen die na alle lockdowns en afgelaste voorstellingen wel toe zijn aan een cultureel lichtbad is er nu het nieuwe festival Tilburg on Stage.
Danscollectief MoveToMeet
Bollywood dansen met Mohini
Koninklijke Harmonie Orpheus

Kees-Luc Simons