Voorstelling ‘In Vrede’: Een Worsteling met WOII

Tilburg – Op woensdag 8 mei speelt het gezelschap BERG&BOS in Theaters Tilburg met de voorstelling In Vrede die de impact van de Tweede Wereldoorlog schetst op onze levens in het hier en nu.

In deze voorstelling leren vijf personages omgaan met de littekens van de Tweede Wereldoorlog die nog steeds van grote invloed zijn op hun eigen levensverhalen. Een man ontdekt op latere leeftijd zijn verborgen Joodse identiteit. Een onbekend familielid weet van dit geheim en gaat hier jarenlang gebukt onder. Een bejaarde dochter leidt een teruggetrokken bestaan en zit de schuld van haar allang overleden ‘foute’ moeder uit. Een jongeman die niets met de oorlog te maken heeft gehad, raakt in paniek door de beladen oorlogsgeschiedenis van zijn huis. En dan is daar Nabil die net is gevlucht uit een oorlog. Hij is op zoek naar zijn plek in een wereld waar 70 jaar later mensen nog steeds de oude oorlogswonden likken en hem vergeten te zien.

Nagesprekken WOII

Samen met de Impact Makers voert BERG&BOS nagesprekken over de Tweede Wereldoorlog. Ieder jaar lijkt de discussie in Nederland over de Tweede Wereldoorlog steeds luider te worden met vragen als waarom herdenken wij en wat herdenken we precies? En wat heeft de huidige jonge generatie nog te maken met gebeurtenissen van 74 jaar geleden?

Over BERG&BOS

BERG&BOS bestaat uit acteur Maurits van den Berg en toneelschrijver Rik van den Bos. Zij ontmoetten elkaar op de toneelschool in Utrecht. Samen maken zij theaterstukken waarbij het verhaal centraal staat. De aandacht ligt nooit op de acteur, maar blijft altijd draaien om de wereld van het verhaal. De makers gebruiken middelen uit de film, muziek en roman om tot complete en vernieuwende stukken te komen.

Woensdag 8 mei speelt BERG&BOS haar voorstelling In Vrede om 20:15 uur in Theaters Tilburg.

Minouck Jonkers