Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Voedselbank is verheugd met benefietconcert van Brabant Sinfonia

Initiator Evelien Holster is zeer gepassioneerd over het project HAPPY. “Dit is een project waar je happy van wordt”, zegt ze lachend. “Orkesten missen de mogelijkheid om te spelen, restaurants missen het klaarmaken van maaltijden voor hun gasten en bij de voedselbank is de vraag naar maaltijden er natuurlijk altijd.”

TILBURG – Voedselpakketten voor de voedselbank gemaakt door bekende Tilburgse restaurants, dat is het resultaat van het project HAPPY. De restaurants kunnen de pakketten maken van de opbrengsten van het livestreamconcert dat het orkest Brabant Sinfonia afgelopen vrijdag gaf in de concertzaal in opdracht van de stichting Publiek Applaus.

Initiator Evelien Holster is zeer gepassioneerd over het project. “HAPPY is een project waar je happy van wordt”, zegt ze lachend. “Orkesten missen de mogelijkheid om te spelen, restaurants missen het klaarmaken van maaltijden voor hun gasten en bij de voedselbank is de vraag naar maaltijden er natuurlijk altijd.” Op deze creatieve manier combineert Holster al dit gemis.

Concertmeester van Brabant Sinfonia Anne-Marie van de Grint was direct enthousiast toen zij werd benaderd. “Het is zo heerlijk om weer te spelen, zeker voor zo’n goed doel.” Gekozen is voor muziek van Dvórak. “We spelen een stuk uit ‘De nieuwe wereld’, hoe toepasselijk”, aldus Van de Grint.

Ook de voedselbank is zeer tevreden met dit project, vertelt Iris Adams die daar de acties coördineert. “Het is altijd een kwestie van kiezen. Er zijn zoveel sympathieke initiatieven, maar de voedselbank hangt van vrijwilligers aan elkaar en wij kunnen gewoon niet met iedereen samenwerken. Toen Evelien mij benaderde merkte ik direct dat zij wist waarover ze sprak. Daarom hebben we besloten met deze actie mee te doen.” Gekozen is om dit keer tweepersoonshuishoudens een kerstmaaltijd aan te bieden. “Het liefst willen wij natuurlijk altijd iedereen helpen”, zegt Adams. “De afgelopen maanden is er, terecht, heel veel aandacht geweest voor gezinnen en voor alleenstaanden. Maar ook de tweepersoonshuishoudens mogen niet worden vergeten, daarom hebben wij besloten deze huishoudens dit keer in het zonnetje te zetten.”

Het concert van Brabant Sinfonia is nog steeds online bij te wonen. De opbrengsten gaan naar de voedselbank.

Tom van Rooijen