Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Venezuela, Suriname en Soedan in het Wereldcafé

Tilburg kent als zesde grootste stad van Nederland veel nationaliteiten. Mensen die hier gekomen zijn als student, migrant, vluchteling, expat, enzovoort. Ook reizen Tilburgers zelf de wereld over. Dit alles resulteert in een mengelmoes van lekker eten, maar soms ook in een botsing van culturen. In het Wereldcafé wordt hierover gepraat en gediscussieerd.

Waar ooit het land bakermat van links in Latijns-Amerika was, kent Venezuela een grote humanitaire crisis. Twee Venezolanen uit Tilburg laten horen hoe ernstig de situatie is; één van hen misschien juist door diens veelbetekenende afwezigheid.

Tilburger Dave Ensberg-Kleijkers is geboren in een christelijk Surinaams gezin en schrijver van het boek ‘Bezielde beschaving’. In dit boek vermengt hij zijn bijzondere levensverhaal met zijn visie op maatschappelijke en politieke kwesties zoals mensenrechten en milieu. Tijdens het Wereldcafé wordt er een gesprek met hem aangegaan over het boek en zijn rol als voorvechter van de multiculturele samenleving in Tilburg, en de herdenking van de slavernij in Tilburg.

Als laatste komt de journaliste Madeeha uit Soedan aan het woord. In Soedan strijdt zij voor de vrijheid van meningsuiting, en daarom wordt ze bedreigd. Shelter City Tilburg bood haar in Tilburg een plek aan om op adem te komen en haar ervaringen uit te wisselen.

Kolektivo | do 7 juni | 17.00u – 19.30u | Kijk voor meer informatie op www.wereldpodium.nu

Omroep Tilburg