Urland Urlaub gaat op reis en op zoek naar de zin van het Niets

Welkom in het tijdperk van de mentale ziektes. De vermoeide samenleving is overprikkeld en hyperactief. De homo economicus vermarkt zichzelf, terwijl wij stilletjes bittere tranen Prozac wenen. We werken dus onder vrijwillige dwang en ontspannen onder dwang in vrijheid. Rust wordt onrust. Te veel waarheid, te veel onwaarheid, te veel verwachtingen, te veel data, te veel toegang, te veel vrienden… Rustig maar. We moeten er toch even tussenuit. Verdoof ons. Stel ons vrij van vakantie.

Urland Urlaub gaat op reis en neemt dan mee: favoriete muziek, lekkere kostuums en oervader Nietzsche. Urland koppelt los. De voorstelling wil namelijk even vrij zijn van de sores die de jeugd van het eind van het millennium kent. En is een eigen poging om onrust te baren en échte tijd te doden. Is dat de ware vakantie, de lege tijd? Urland gaat dan ook op zoek naar de zin van het Niets.

Van en met Ludwig Bindervoet, Thomas Dudkiewicz, Marijn Alexander de Jong en Jimi Zoet. Productie Urland, coproductie Theater Rotterdam, techniek Peter Swikker, André Goos (Denzo Theater Techniek). Kostuum Erik Bosman, Karin van der Leeuw (Kostuumatelier Theater Rotterdam).

Urland Urlaub is donderdag 16 mei te zien in De Nieuwe Vorst. Start om 20.30u.

Kees-Luc Simons