Twintigste editie Roadburn weer gezellig én met zilveren randje

De twintigste editie van Roadburn Festival die dit jaar plaatsvond, was er een met een speciaal randje. Natuurlijk is twintig jaar lang een festival aan de gang houden al een prestatie op zich, maar dat werd ook nog eens benadrukt doordat oprichter en artisitiek directeur Walter Hoeijmakers uit handen van locoburgemeester Marcelle Hendrickx een Zilveren…

De twintigste editie van Roadburn Festival die dit jaar plaatsvond, was er een met een speciaal randje. Natuurlijk is twintig jaar lang een festival aan de gang houden al een prestatie op zich, maar dat werd ook nog eens benadrukt doordat oprichter en artisitiek directeur Walter Hoeijmakers uit handen van locoburgemeester Marcelle Hendrickx een Zilveren Legpenning van de gemeente Tilburg mocht ontvangen.

Toch was het niet alleen maar feest, want uitgerekend tijdens het festival kwam Michiel Eikenaar, de uit Tilburg afkomstige vocalist van onder andere Nihill en Dodecahedron, na een lange strijd tegen kanker te overlijden. Door menig bezoeker én muzikant werd hier dan ook bij stilgestaan tijdens de concerten die verspreid door de stad plaatsvonden.

En van die concerten krijg je als niet-bezoeker ook een hoop mee. Al komt het alleen maar door het altijd gezellige Roadburn-publiek dat door de straten van Tilburg van locatie naar locatie wandelt. Zo ook tijdens de editie van dit jaar, waarvan je hier een sfeerverslag kunt bekijken.

Omroep Tilburg