Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Tweede editie Woordenaars in het licht van Kunstmaan

De tweede editie van Woordenaars vindt plaats op donderdag de 30e, Hemelvaart, in Kunstmaan. Na een geslaagde eerste editie, tijdens de opening van de LocHal, staat Woordenaars weer garant voor een heel gevarieerde avond. Want het programma biedt een staalkaart van wat er speelt op het vlak van de woordkunst in het Nederlands taalgebied. En heeft daarnaast twee bijzondere gasten: muzikant en filmmaker Niels Duffhues en danseres Ulrike Doszmann.

Tilburg kent nu maar liefst drie dichters in functie. Bij Woordenaars ontmoeten ze elkaar. Het zijn stadsdichter Onias Landveld, campusdichter Michiel Bakker en junior stadsdichter Wies Weijermars. De jonge talenten Lola Donkers, Cheyenne de Wit en Raghad Almardod flankeren Wies. Dit trio nam eveneens deel aan de verkiezing voor het junior stadsdichterschap.

Lokaal talent deelt het podium dan ook met ervaren dichters uit Nederland en Vlaanderen. Dat is dus een van de uitgangspunten van Woordenaars. De junioren bevinden zich nu in het gezelschap van Akim A.J. Willems, Stokely Dichtman en Karlijn Vlaardingerbroek.

Tweede editie Woordenaars in het licht van Kunstmaan - Akim A.J. Willems
Foto Akim A.J. Willems: Mitro Photography

Akim hield op 10 mei de bundel ‘Op de rand van het zwijgen’ ten doop. En Karlijn maakte deel uit van Poetry Circle 013, dat eveneens een korte presentatie verzorgt.

Tweede editie Woordenaars in het licht van Kunstmaan - Karlijn Vlaardingerbroek
Foto: Karlijn Vlaardingerbroek

Filmmaker, musicus, auteur Niels Duffhues en danser, performer Ulrike Doszmann doen in mei een onderzoek. Daarin staat het verbinden van film, beweging, muziek en tekst centraal. De bevindingen ervan presenteren ze nu dus in de vorm van een optreden. Wat ze precies gaan doen is onbekend en zelf weten ze het ook nog niet. Alleen dat is al een reden om te komen kijken.

Woordenaars met Niels Duffhues en Ulrike Doszmann. Donderdag 30 mei (Hemelvaart) Kunstmaan, Goudenregenstraat 15-6, Tilburg. Inloop 19.30u, aanvang 20.00u. Toegang is gratis.

Kees-Luc Simons