Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Tilburgse Taolklas van start in De LocHal

Tilburg – Wegens enorme belangstelling start de Stichting Tilburgse Taol in april dit jaar wederom met een cursus om het schrijven van de Tilburgse Taol onder de knie te krijgen.
Tegenwoordig is het helemaal hip om in het Tilburgs te communiceren. Maar… het schrijven daarvan is verre van gemakkelijk. Tijdens de cursus gaan ze aan de slag met de klanken, met de Tilburgse spellingsregels en met de oorsprong van typisch Tilburgse uitdrukkingen. Serieus, maar ook met de nodige humor.

De doelstelling van de cursus is vooral het leren spellen en schrijven, volgens de spellingsmethode ‘Sterenborg’.

De acht cursusavonden zijn taallessen met de nadruk op de spelling. De cursus (met daarnaast oefeningen voor thuis) wordt afgesloten met een examen tijdens Et Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol.

De acht bijeenkomsten zijn op maandagavond: 8 april, 6 mei, 20 mei, 3 juni, 17 juni, 9 september, 23 september en 7 oktober. Docente is Nicole de Jong.

Locatie: De LocHal (Spoorzone), Afd. Woordlab, Burgemeester Brokxlaan 1000. De lestijden zijn van 19.30 tot 21.00 uur. Het examen vindt plaats tijdens ‘De Taolbèttel’ in november.

Eventuele aanschaf van het woordenboek ‘Goedgetòld’ is op eigen kosten. Een kopie-versie behoort tot het cursusmateriaal en wordt tijdens de eerste les uitgereikt.

Omroep Tilburg