Tilburgse fotograaf heeft oog voor detail

Alsof het zo had moeten zijn, ontmoette fotograaf Ernest Potters na het bezoeken van een concert van het Willem Breuker Kollektief, journalist Jan Rensen. ‘’Heb je zin om volgend weekend een reportage te maken over een tweedaags festival’’ was al snel de vraag die Jan aan Ernest stelde. Deze vraag heeft ervoor gezorgd dat Ernest een entree maakte in de wereld van fotojournalistiek. En tot vandaag de dag maakte dat een begin aan zijn carrière.

‘’Als fotograaf hoef ik niet herkenbaar te zijn’’, geeft Ernest aan. Hij vindt het veel fijner om onopvallend rond te lopen en het een en ander uit te proberen. Wel is het lastiger om in het publiek foto’s te maken. Privacy speelt tegenwoordig een grote rol. ‘’Ze slepen je voor de rechter desnoods.”

Ritme van Tilburg
In boeken als Frank & Co, het 40-jarige bestaan van de Effenaar: Memories Can’t Wait of autobiografieën is tot op de dag van vandaag het werk van Ernest nog altijd te zien. Zo werkte hij de afgelopen tijd mee aan ‘’Het nieuwe ritme van Tilburg’’ en schiet hij nog altijd prachtige plaatjes.

Wil je meer weten over Ernest Potters? Bekijk dan de website van Luycks Gallery. Wil je meer CulTuur? Blijf dan op de site en check andere afleveringen!

Omroep Tilburg