Tilburgs cabaret: Miriam en Carla Wijnen in De Boemel

Tilburg – De Boemel komt met cabaret van Tilburgse bodem. Drielingzusjes Miriam en Carla Wijnen (uit Berkel-Enschot), tweede op Cameretten en winnaars van de Persoonlijkheidsprijs in Groningen, repeteren bij Factorium. Gitarist Arne de Wit studeerde aan Conservatorium Tilburg en regisseur Bas Groenenberg is bekend van MusicallFactory en BOeMS. In Theater de Boemel spelen ze op vrijdag 15 maart hun voorstelling ‘De aanbouw’.
De zusjes Wijnen geven met ‘De aanbouw’ een grappige en muzikale blik in hun wereld: ze moeten werken, opvoeden, mooi zijn en daten. Botoxmoeders op het schoolplein, oliebollen, vrijwilligers en contactclowns komen langs, en allebei moeten ze een aanbouw.

Want de ene zus zit in de ‘normale’ wereld en de andere zit in de ‘zorgwereld’ van haar zoontje met een beperking. ‘Het programma is licht en vrolijk’, vertellen de zusjes. ‘De grap staat bij ons altijd voorop, er wordt veel gelachen. Veel in het programma is waar gebeurd. Dingen die ons storen of waar we kritisch over zijn, zetten we om in grappen en maffe personages. Cabaretier Mike Boddé geeft, naast onze vaste regisseur Bas Groenenberg, advies.’

Omroep Tilburg