Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Tilburg University zoekt nieuwe campusdichter

Tilburg University is op zoek naar een campusdichter. Alle studenten en medewerkers van de universiteit mogen meedoen aan de verkiezing.

De campusdichter spreekt zich via gedichten, gevraagd en ongevraagd, uit over het campusleven, studie en wetenschap en over actuele thema’s uit de samenleving, emoties en het leven. De gedichten worden een aantal maal per jaar gepubliceerd in Univers en live ten gehore gebracht tijdens diverse evenementen van Academic Forum en grote events zoals Night University.

Ook initieert en organiseert de campusdichter activiteiten op het gebied van poëzie en ‘spoken word’, in samenwerking met Academic Forum en Univers. Zo zet de campusdichter zich in voor een levendig dichtersklimaat op de campus.

Op donderdag 25 januari vindt de Poetry Party plaats. Tijdens de Poetry Party mogen genomineerden één van de ingezonden gedichten voordragen. Hierna zullen een vak- en een publieksjury beslissen wie de campusdichter 2018 zal zijn.

Tijdens het feest zal campusdichter 2017 Lotte Claassen afscheid nemen van haar titel en zal singer/songwriter Robin Haijes haar muziek ten gehore brengen.

Omroep Tilburg