Tilburg is helemaal in de stijl van De Stijl

(Foto: Omroep Tilburg)

De Stijl was 100 jaar geleden een belangrijke nieuwe kunststroming en is nu nog steeds relevant. Met het nieuwste aforisme op het dak van RAW is het reden genoeg om eens te spreken met onze eigen Stijl Tilburg.

Naar aanleiding van de 140e geboortedag van Anthony Kok op Paasmaandag werd het nieuwe aforisme onthuld. Een aforisme is een zin waarbij men stilstaat bij wat er nu eigenlijk wordt gezegd – je gaat erover nadenken. “Het was best lastig om een goed aforisme te kiezen, er zijn er wel honderden geschreven,” vertelt Ingrid Luycks, “maar deze bleef in mijn hoofd hangen en dat is een goed teken.”

Uli Hirschberg was meer gemoeid met het maken van de letters; “Het is dus een constructie van 75 meter lang en alle letters zijn gemaakt van staal van ongeveer een meter hoog.” Het zijn ook slimme letters, met het oog op duurzaamheid: “Ze gaan aan bij de eerste trein in de ochtend, overdag staan ze uit, en ’s avonds zijn ze verlicht tot dat de laatste trein is vertrokken.”

Wil je meer weten over de bezigheden van De Stijl Tilburg, check dan de website. Wil je meer CulTuur, blijf dan op de site en bekijk andere afleveringen!

Omroep Tilburg