Thuisjuf Corina vrolijkt kinderen op met haar vlogs

Vrolijke vlogs van Thuisjuf Corina - scènefoto

TILBURG – Voor kinderen van de basisschool is het geen pretje om heel de tijd thuis te zitten. De spannende berichten over corona kunnen ook kinderen onzeker of zelfs bang maken. Om die reden besloten de zussen Miriam en Carla Wijnen juist voor kinderen aan de slag te gaan. Dat doen ze dus met cabaret. Vanaf de week van 23 maart zijn er dan ook korte, vrolijke vlogs van Thuisjuf Corina met grappen en muziek te zien.

“We maken meestal theater voor volwassenen, maar nu hebben we sterk het gevoel dat we iets voor kinderen moeten doen”, zeggen de zussen. “Ouders kunnen natuurlijk ook meekijken. Thuisjuf Corina is een juf die thuis zit en een beetje maf is. Ze mist de kinderen van school. Met hulphond Maurice, die haar met alles helpt, maakt ze vlogs om toch met de kinderen in contact te blijven. Minstens één vlog per week, en de reeks begint in de week van 23 maart.”

Positief doel van de zussen is om wat vrolijkheid toe te voegen aan de stroom van zorgelijke berichten. “Niet om de problemen weg te wuiven, want die zijn ongekend. Maar we willen kinderen wel helpen om positief te blijven en niet in de stress te schieten.”

Gitarist Arne de Wit maakte de muziek voor de vlogs.

De reeks is te zien op het kanaal van Thuisjuf Corina op YouTube.

Kees-Luc Simons