Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Theo tast in het duister op nieuw, onbekend terrein

Theo Maassen gaat in zijn one-man-show bij Theater De Nieuwe Vorst terrein betreden waar hij nog nooit is geweest.

Cabaretier Theo Maassen gaat op woensdag 22 en donderdag 23 september in try-outs van zijn one-man-show Onbekend Terrein stappen zetten op terrein waar hij nog nooit is geweest. Beide try-outs zijn in levenden lijve te volgen bij Theater De Nieuwe Vorst.

“Natuurlijk hebben we allerlei dingen bedacht die ons houvast bieden in dit wankele bestaan. Continu proberen we de zaak in kaart te brengen, te duiden, te berekenen, te benoemen. Soms geeft dat ons de illusie van helderheid maar in wezen tasten we in het duister. We tasten dus in het duister ondanks alle wetten, afspraken, reglementen, richtlijnen, verordeningen, bepalingen, geschreven en ongeschreven regels. Want hoe iedereen zich ook uitslooft, wat voor plannen we ook smeden, waar we ons ook toe laten verleiden, elk moment is een nieuw moment. Elke stap die we zetten is een stap die nog nooit is gezet. Een stap op onbekend terrein.” En zulke stappen gaat Theo geheid zetten in zijn show…

Hij won inmiddels een keur aan prijzen waar hij nooit mee te koop zal lopen. In de Volkskrant top 100 van grappigste fragment van naoorlogs Nederland schijnt Theo Maassen met Mengvoeders United pontificaal op nummer 1 te staan. Cabarethistoricus Frank Verhallen plaatste hem ooit in het rijtje: Jean-Louis Pisuisse – Toon Hermans – Freek de Jonge – Theo Maassen, en ziet hem als de cabaretier van de eeuwwisseling en daarna. De cabaretier kopt in: “Het lijkt hoe dan ook een schitterend compliment. Voor Freek, Toon en Jean-Louis dan hè.”

Kees-Luc Simons