The Unoriginals Live: één grote hommage aan helden uit pop- en rockscene

De geruchtmakende Achterhoekse formatie The Unoriginals (campagnebeeld) treedt live tijdens een ‘Coolvibes’-concert bij Heyhoef-Backstage.

Het is bijna zover. Zondag 14 mei kun je bij Heyhoef-Backstage namelijk genieten van de gerenommeerde Achterhoekse formatie The Unoriginals. De band zal die middag een ‘Coolvibes’-concert verzorgen in een speciaal op maat gemaakt decor, passend bij de sfeer van deze show.

Deze vier door de – hoe toepasselijk in onze stad – wol geverfde muzikanten blazen de mooiste pop- en rockklassiekers op energieke wijze nieuw leven in. Dit doen ze geheel in de stijl van MTV Unplugged. Herkenbaar, maar in een gloednieuw jasje. Het belooft een onvergetelijke en verfrissende trip door het verleden te worden. The Unoriginals brengt met vocaal en instrumentaal vuurwerk live een meeslepend eerbetoon aan helden die we ons maar al te graag blijven herinneren. Denk aan namen als Fleetwood Mac, Skunk Anansie, Bryan Adams en Alanis Morissette.

Grote blikvanger tijdens The Unoriginals Live is de Zuid-Afrikaanse ‘rock chick’ Dilana, bekend om haar krachtige stemgeluid. Ze speelde onder meer al als support-act voor Beth Hart en Aerosmith en wist in de Amerikaanse show Rockstar Supernova de halve finale te bereiken. In 2000 had ze een hit met haar nummer Do You Know.

Het viertal bestaat naast Dilana uit Dirk ‘Mr. Rock ‘n’ Roll himself’ Vermeij, die de gitaar en zang voor zijn rekening neemt. Bassist Franklin Heilijgers is een gedreven en doorgewinterde muzikant en heeft zowel een flamenco- als rockachtergrond. Hij is ook te horen bij de backing vocals. Arthur Bont neemt de percussie op een creatieve manier voor zijn rekening en maakt de backing vocals compleet.

Kees-Luc Simons