Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

The Elvis Concert brengt een blijk van eer aan 85 jaar Elvis in poppodium 013

The Elvis Concert band brengt eerbetoon aan Elvis - portret van Elvis op jonge leeftijd

TILBURG – Elvis Presley zou dit jaar 85 zijn geworden. En dat is dus wel een feestje waard. The Elvis Concert band brengt daarom een muzikale blijk van eer aan Elvis. Ook oud-leden van zijn band werken eraan mee. Onder de titel ‘The Elvis Concert 2020’ is het concert te zien in poppodium 013 op zondag 17 mei.

Elvis staat bekend als een van de grootste iconen van de popmuziek. Zijn energieke voordracht op het podium in combinatie met zijn rockabilly zorgen ervoor dat Presley in de jaren vijftig in korte tijd zowel heel populair als controversieel wordt. Hij is niet alleen de bestverkopende soloartiest in de geschiedenis, maar won ook nog eens drie Grammy Awards. Na zijn overlijden leeft de muziek van Elvis nog altijd door in de harten van veel fans. Maar ook ziet men hem nu als één van de meest invloedrijke muzikanten die de wereld ooit heeft gekend.

De editie van The Elvis Concert van dit jaar brengt al met al de hits en parels uit de drie decennia lange carrière van het icoon dat in zijn eentje de popcultuur over heel de wereld heeft veranderd. Zingen, acteren, dansen: hij deed het allemaal. Tot op de dag van vandaag weet de muziek van Elvis harten te beroeren.

Bij The Elvis Concert worden de nummers zo authentiek mogelijk gebracht. Geen imitaties, maar een concert dat Elvis zelf, als hij nu nog zou leven, zo op het podium zou brengen.

The Elvis Concert band

Drummer Bob Lanning werkte met Elvis in 1970 en is te horen op het album ‘Elvis On Stage’ en op de hit ‘The Wonder of You’. Jim Murray van The Imperials werkte vijf jaar samen met Elvis in de studio en op het podium. Dat deed hij onder andere aan de albums ‘How Great Thou Art’ en ‘He Touched Me’. Die zijn beide met een Grammy Award bekroond. The Velvet Candles zijn toch wel The Jordanaires van nu. Dat is de groep die bij bijna elke hit van Elvis in de jaren vijftig en zestig de zang op de achtergrond verzorgde. Gitarist is Carl Bradychock.

De zang is in handen van de Amerikaan Dwight Icenhower. Hij is door de erfgenamen van Elvis uitgeroepen tot de beste Elvis sound-a-like, en is ook over heel de wereld een veelgevraagd artiest.

Na het concert is er voor alle bezoekers een meet & greet.

Kees-Luc Simons