Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Terug in de tijd op de filmset van Redbad

Eindhoven – Aan de oproep “gezocht: mannen met lang haar en baarden voor de filmopnames van Redbad, 754 na Christus” werd in Tilburg en omstreken massaal gehoor gegeven. Afgelopen weekend waren de eerste opnames van de massale vechtscènes op locatie in Eindhoven.

De combinatie van perfecte filmset en een grote groep enthousiaste bebaarde figuranten onder begeleiding van een professionele crew en cast, en deze uiteraard onder regie van de welbekende regisseur Roel Reiné, leverde voor de film spectaculaire beelden op. Ieder ging volledig op in zijn rol voor het perfecte resultaat.

De sfeer op de set was bijzonder. Het leek net alsof de figuranten weer terug in hun jeugd waren: ‘nu zijn we soldaten in de middeleeuwen’, en voor eventjes waren ze dat dan ook echt. De sfeer was relaxed, maar toch professioneel. Ook leken de onervaren figuranten die op de oproep af waren gekomen het erg naar hun zin te hebben. Sommigen overwogen zelfs professioneel te figureren.

De bioscoopfilm Redbad wordt in 2018 in de Nederlandse bioscopen verwacht. Of bij de première diezelfde figuranten met middeleeuwse baarden aanwezig zijn? Wellicht.

 

foto’s 2017© angelique cornelissen

Omroep Tilburg