Subsidie voor de Nederlandse Musical Dagen in Tilburg

Gemeente Tilburg geeft een subsidie van 28.000 euro aan de Nederlandse Musical Dagen die op 29 & 30 juni in Tilburg plaatsvinden. Een groot deel van de Nederlandse musicalsterren is en wordt nog steeds geschoold in Tilburg.

Je kunt de opleiding Muziek en Muziektheater van Fontys Hogeschool voor de Kunsten gerust een broedplaats van musicaltalent noemen.

Er ligt hier dus een kans voor Tilburg om zich landelijk te profileren als musicalstad. Het evenement kan de groeiende reputatie van Tilburg hierin versterken en tegelijkertijd de stad aantrekkelijker maken voor toeristen.

Wethouder Marcelle Hendrickx: “Tilburg en musical zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Noem een Nederlandse musicalster en grote kans dat hij of zij in Tilburg is opgeleid. Wij zijn de musicalstad van Nederland. Daar kun je niet omheen.”

De Nederlandse Musical Dagen worden in Tilburg afgetrapt met de Summer Sing Along op vrijdag 29 juni, en op zaterdag 30 juni vindt de tweede editie van het Musical Talent Gala plaats: een show waarin nieuwe musicalsterren het verse musicalaanbod van het komende theaterseizoen brengen.

Omroep Tilburg