Studenten Rockacademie maken een song speciaal voor medewerkers Catharina Ziekenhuis

Anouk Vrakking en Marten Oosterhaven, studenten van de Rockacademie, hebben speciaal voor de medewerkers van het Catharina Ziekenhuis een nummer geschreven: ‘Dat jij er voor me was’.
Anouk Vrakking en Marten Oosterhaven

TILBURG – Studenten van Fontys Rockacademie hebben speciaal voor de medewerkers van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven een nummer geschreven: ‘Dat jij er voor me was’. Als dank voor de enorme inzet van het voorbije jaar, maar ook om iedereen een hart onder de riem te steken.

Het nummer is op maat gemaakt door Anouk Vrakking en Marten Oosterhaven, twee studenten van Fontys Rockacademie. Met inbreng van de medewerkers van het Catharina Ziekenhuis gingen ze aan de slag met de bijzondere opdracht. “We voelen ons vereerd dat we een lied hebben mogen schrijven voor de medewerkers. We hopen dat ze op dagen dat het wat minder gaat kracht kunnen halen uit dit nummer en er ook nog jaren van kunnen genieten”, geeft zangeres Anouk Vrakking aan. De studenten werden geïnspireerd door de medewerkers en hebben dit tot songtekst verwerkt. Zo is het nummer dus écht samen geschreven.

Tekst: Rhiannon Coolen

We maken met z’n allen een heftige tijd door en iedereen draagt op zijn manier een steentje bij. Met deze video wordt een mooi muzikaal gebaar gemaakt naar de zorg. – projectleider Floor Nieuwenhuijzen, van Sterk in je Werk in het Catharina Ziekenhuis.

Bedankje

De samenwerking kwam tot stand vanuit een vraag van het ziekenhuis om de medewerkers op een bijzondere manier te bedanken. Impresariaat Kunsten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten pakte deze vraag direct met beide handen aan, en al binnen twee weken lag er toen een nummer klaar. “We halen veel inspiratie uit deze tijd, maar kunnen het nog niet echt delen met de buitenwereld. Daarom vind ik het ook te gek dat wij hierdoor wel weer muziek kunnen delen met anderen. Dat is een lichtpuntje in deze tijd en superwaardevol”, laat Anouk weten.

Hoewel de medewerkers van het ziekenhuis en de studenten van de Rockacademie elk op een eigen manier deze coronatijd ervaren, laten dit soort initiatieven zien dat wanneer we elkaar steunen we ook sterker staan.

Kees-Luc Simons