Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Steven lijkt ergens zijn buik van vol te hebben in ‘Wat een man kan…’

De show ‘Wat een man kan, kan ik ook’ van Steven Brunswijk stond al twee keer gepland bij Theaters Tilburg, maar ging toen niet door. Nu is hij daar op 2 juli alsnog te zien.
Foto: PR Steven Brunswijk

De show ‘Wat een man kan, kan ik ook’ van Steven Brunswijk stond eerder in november 2020 en daarna in maart 2021 op de agenda van de schouwburg van Theaters Tilburg, maar deze kon als gevolg van corona toen beide keren niet doorgaan. Nu is hij daar op vrijdag 2 juli toch alsnog twee keer te zien met zijn show.

“Vrouwen worden al sinds het begin der tijden gezien als het zwakkere geslacht. Maar niets is minder waar! Mijn moeder en vrouw kunnen veel dingen beter dan een man. Maar niet álles! En daar wringt ook gelijk de schoen. Die eeuwige discussies… Ja, ook mannen kunnen echt ziek zijn. En nee, ze hebben dan niet de mannengriep. Mannen zijn beter in dingen en vrouwen zijn weer beter in andere dingen. En dat is ook niet erg. Maar er zijn een hoop vrouwen die koste wat kost alles, maar dan ook écht alles beter willen kunnen dan een man.” Alles Steven? “Ja alles…”

Met zijn niet te evenaren taalgebruik, zijn eenvoudige visie op de samenleving en keiharde uitspraken in onvervalst Tilburgs dialect, weet hij de harten van vele Nederlanders te veroveren. – stevenbrunswijk.nl

De cabaretier en presentator is geboren in Suriname en groeide op in Tilburg. Steven dus op 2 juli hier in de schouwburg, helemaal thuis.

Kees-Luc Simons