Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Speciale editie van The Stage: waar ben jij voorgoed van losgebroken?

The Stage, een Tilburgs podium waar literaire en muzikale artiesten publiek ontmoeten, organiseert een speciale ketikoti-editie. Deze is live bij te wonen in theater De Nieuwe Vorst.
Joshua Snijders

The Stage is een Tilburgs podium waar woordkunstenaars en publiek elkaar ontmoeten. Zondag 26 juni een editie die geheel en al in het teken staat van de van oorsprong Surinaamse feestdag Ketikoti, waarop jaarlijks de afschaffing van de slavernij wordt gevierd. Deze ketikoti-editie is live bij te wonen in Theater De Nieuwe Vorst.

The Stage biedt ruimte aan woordkunst – van klassieke dichters tot de modernste slam poets, maar ook van ingetogen muzikanten tot uitzinnig spoken word. En dit alles natuurlijk onder leiding van Onias Landveld, de voormalig stadsdichter van Tilburg die dit podium startte. In de line-up van deze speciale ketikoti-editie van The Stage de volgende namen (in willekeurige volgorde):

Pink Oculus

Heel eventjes leek Pink Oculus, het alter ego van Esperanza Denswil, wel ‘van de radar verdwenen’. Maar geen zorgen: met haar naderende, lang verwachte debuutalbum Before Wisdom is ze terug van weggeweest. Vandaar dat ze ons met haar avant-gardistische, op hiphop gebaseerde muziek met Afrikaanse en Surinaamse ritmes meeneemt op haar reis naar een nieuw, gelukkiger bestaan.

The Stage, een Tilburgs podium waar literaire en muzikale artiesten publiek ontmoeten, organiseert een speciale ketikoti-editie. Deze is live bij te wonen in theater De Nieuwe Vorst.
Pink Oculus
Joshua Snijders

Met een uiteenspatting van Caribische en Nederlandse beelden, kleuren, smaken en identiteiten verkent Joshua al met al het kruispunt van historisch besef van koloniaal verleden en mentale gezondheid. In september 2021 verscheen zijn debuutbundel Tranen van een Caribiër.

Kay Slice

‘Grooves from a hiphopkid with a Ghana soul’, de muziek van Kay in een notendop. Met een mix van soulful hiphop en afrobeat, het resultaat van een speurtocht naar zijn eigen ik, is zijn muziek bezield. Zijn debuutalbum From Back To Back kreeg vier sterren van het NRC en liet Matthijs van Nieuwkerk fluiten.

Kay Slice
Michline Plukker

Deze Rotterdamse maakster, docente en uitvoerend artieste is op het vlak van theater, dans en spoken word en als singer-songwriter en kunstschilder gerust een creatieve veelvraat te noemen. Door middel van haar kunst maakt Michline verbinding tussen haar hoofd en haar hart. Haar doel is dat uiteindelijk ook te bereiken bij haar publiek.

Michline Plukker
Sandra Pham

Een veelzijdige artiest die houdt van theater en die graag creatief aan de slag gaat met taal en muziek. Haar teksten gaan in het bijzonder vaak over haar Vietnamees-Nederlandse identiteit. Onder de artiestennaam SANDY schrijft, produceert en zingt ze haar eigen nummers, waaronder haar debuutsingle All the cute boys are taken.

Sandra Pham

Lees ook: The Stage – poëzie tijdens Tilt Festival en The Stage: Zwoele Zomer – poëzie en spoken word in de Nieuwe Vorst

Kees-Luc Simons