Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Roué kan het nu eenmaal niet anders: ‘Surinaamse humor bevat meer zelfspot’

Cabaretier, stand-up comedian, presentator en acteur Roué Verveer komt met een speciaal programma met als titel ‘Omdat het niet anders kan’. Op 1 juli is hij ermee te zien bij Theaters Tilburg.
Foto: Raul Neijhorst

Roué Verveer komt in deze bijzondere tijd met een speciaal programma: ‘Omdat het niet anders kan’. Op donderdag 1 juli is hij ermee te zien in de schouwburg van Theaters Tilburg.

In deze show geeft Roué een heel eigen kijk op de wereld om hem heen. Een wereld die er in de voorbije maanden toch heel anders uit is komen te zien.

Cabaretier, comedian, presentator en acteur Roué Verveer is inmiddels wel te rekenen tot de top van de Nederlandse cabaretwereld. Hij staat met name bekend om zijn zelfspot, improvisaties en energieke spel. Omdat het niet anders kan belooft opnieuw een stortvloed aan hilariteit en grappen te bevatten.

Een paar dingen heb ik in mijn hoofd zitten, die bedenk ik in de kleedkamer. Voor de rest zie ik wel wat ik ga doen. Een beetje dollen met de mensen. Ik heb het altijd op deze manier gedaan. En als ik het podium op kom, is de helft van wat ik had voorbereid alweer weg. Zeker met vijftig man in de zaal kan je lekker klooien met het publiek. Dan kan je veel dingen doen die niet op papier staan. – Roué Verveer in het AD

Foto: Bert Buiring

Surinaamse humor bevat meer zelfspot. In Nederland gaat zelfspot altijd over mij, over hoe moeilijk ík het heb, maar in een zaal met Surinamers gaat het over ons allemaal. Daardoor zijn de reacties ook heftiger. Surinamers kunnen zich situaties makkelijk inbeelden en erom lachen. De lach ontstaat door herkenning. – Roué in de Volkskrant

Kees-Luc Simons