Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Robert Jon & The Wreck: stevige southern rock op zijn best

Heyhoef-Backstage presenteert mogelijk een van de meest gedenkwaardige avonden van het seizoen met Robert Jon & The Wreck (groepsfoto).

Binnenkort staat Heyhoef-Backstage bol van de southern rock van Robert Jon & The Wreck. Deze band heeft in West-Europa al een livereputatie opgebouwd waar je ‘U’ tegen zegt. Als aanvulling op deze rockklanken zal het Canadese duo Meghan Parnell en Dave Barnes een voorprogramma verzorgen en wellicht ook nog meespelen tijdens het hoofdprogramma. Deze zaterdagavond 25 februari belooft een van de meest gedenkwaardige avonden van het seizoen bij Heyhoef-Backstage te worden.

Robert Jon & The Wreck is als het ware een combinatie van Lynyrd Skynyrd, Allman Brothers en Nathaniel Rateliff in een dampende soulblues-‘stoofpot’. Het samenspel van de soulvolle stem van Robert Jon Burrison en het scheurende gitaargeluid van Henry James bepaalt hun geheel eigen geluid. Inmiddels toert de band de hele wereld over en kijken ze zelfs uit naar optredens in Australië en Japan. Tja, dan kan Heyhoef-Backstage natuurlijk niet ontbreken.

Robert Jon Burrison, de stoere voorman van de band, is gezegend met precies de juiste stem, licht, vol en loepzuiver. Hoewel origineel uit Orange County Los Angeles brengen zij heerlijke southern rock met een vleugje west coast – bluesmagazine.nl

Hieronder is de clip van Robert Jon & The Wreck – Shine a light on me brother te bekijken als voorproefje van wat je kunt verwachten.

Meghan Parnell en Dave Barnes

Als aanvulling op het concert door Robert Jon & The Wreck zullen Meghan Parnell en Dave Barnes, de twee muzikanten die samen de band Bywater Call oprichtten, als duo het voorprogramma vormen. Misschien zullen zij tijdens het hoofdprogramma ook nog met de mannen van Robert Jon en zijn band meespelen in een aantal nummers.

De samenwerking tussen deze Canadese muzikanten en de Amerikaanse selectie van Robert Jon is vorig jaar in Nederland ontstaan tijdens het Moulin Blues Festival waar beide bands optraden. Daar werden ze vrienden en is afgesproken dat Meg en Dave op de huidige tour door Europa als supportact meedoen.

Als je van soulblues houdt, ken je Bywater Call vast nog wel van hun optreden bij Heyhoef-Backstage van mei vorig jaar. Dus extra gaaf om deze twee hier opnieuw op het podium te mogen begroeten.

Lees ook:
Canadese Bywater Call speelt zichzelf in de kijker met toffe soulblues

Kees-Luc Simons