Redactie van Ixeg Waxie presenteert derde nummer muurkrant

Op woensdag 16 oktober presenteert de redactie van Ixeg Waxie (ik zeg wat ik zie) het derde nummer van haar muurkrant. De redactie bestaat in het bijzonder uit jonge mensen die, om wat voor reden dan ook, verkeren in een sociaal isolement. Het thema van het nummer is ‘Stad versus dorp’. Centraal staan in de eerste plaats de eigen ervaringen van de schrijvers.

De presentatie vindt plaats bij The Living Museum. Het museum biedt ten slotte ruimte aan mensen in een kwetsbare positie om hun creatieve talenten te tonen en te ontwikkelen. Want iedereen verdient een podium, is het motto. Net als bij Ixeg Waxie zetten de deelnemers hun eigen kwetsbaarheid zo in dat die een kracht wordt.

Iedereen kan terecht bij The Living Museum, dat is gevestigd aan de Enschotsestraat 250-01. Op de woensdagen is het open van 14:00-22:00 uur. De presentatie van Ixeg Waxie 3 begint om 19:00 uur.

Ixeg Waxie is al met al een initiatief van Wobby.club en ContourdeTwern met steun van Art-Fact en het Buurtcultuurfonds. De eindredactie is in handen van dichter Nick J. Swarth. En beeldend kunstenaar Jeroen de Leijer verzorgt de vormgeving en het drukwerk. Algehele leiding is in handen van Joy’s van Lieshout.

Kees-Luc Simons