Betoverende pianisten in het Cenakel – Recital met Vyacheslav Gryaznov

Ook dit seizoen heeft het Cenakel samen met S.M.E.T. weer vier bijzondere recitals met meesterpianisten in de oude kapel van het Cenakel geprogrammeerd, en Vyacheslav Gryaznov start deze betoverende reeks op zondag 17 november. De reeks bestaat uit recitals op zondagen met aansluitend een borrel in gezelschap van de betoverende pianist.

Meesterpianist Vyacheslav Gryaznov geeft een recital in het Cenakel

De Rus Gryaznov is de schepper van meer dan 30 pianotranscripties. En hij heeft ook een naam verworven als een van ’s werelds meest opmerkelijke arrangeurs van nu. In 2014 sloot de prestigieuze uitgeverij Schott een contract met hem af. Hij gaf nog recent recitals in de Berlijnse Philharmonie en Carnegie Hall in New York. Maar ook in Ehrbar Hall in Wenen en het National Center for the Arts in Mexico. Als solist speelde Gryaznov onder andere bij het Atlantic Classical Orchestra in Florida, en de Moscow Philharmonic in Rusland. En, niet te vergeten, bij het RTE National Symphony Orhestra in Dublin, en het Dnipro Philharmonisch Orkest in de Oekranië.

Dit jaar treedt hij op in Australië, de Verenigde Staten, de Oekraïne, België, Frankrijk, Oostenrijk en Colombia. Vyacheslav won eerste prijzen op concoursen in Rusland, Oekraïne, Georgië, Denemarken en Japan en is regelmatig te gast op internationale festivals.

Hij studeerde met lof af aan de Centrale Muziekschool van het Staats Conservatorium van Moskou. Daar was hij in de leer bij Mariana Kandelaki. Hij zette toen zijn studie voort aan het Conservatorium van Moskou bij professor Yuri Slesarev. En ook daar studeerde hij af met de hoogste lof. In 2018 voltooide hij het programma Yale Artist onder leiding van Boris Berman.

Gryaznov is op dit moment Artist in Residence van het Philharmonisch Orkest van Moskou en van de Drozdoff Society in de Verenigde Staten.

Hij speelt in het Cenakel eigen arrangementen gebaseerd op stukken van Grieg en Ravel. Maar ook twee suites van Debussy en Bach.

Site

Kijk voor meer en het volledige programma 2019/2020 op de site van het Cenakel.

Kees-Luc Simons