Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Read2Me: welke brugklasser leest het beste voor?

Regio – Op 7 maart aanstaande presenteert Bibliotheek Midden-Brabant de jaarlijkse kwartfinale van de voorleeswedstrijd Read2Me. Tijdens de wedstrijd in De Kennismakerij strijden tien schoolwinnaars om een plekje in de provinciale finale, en laten ze zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar ook nog eens erg leuk is.

Tien scholen uit de regio Tilburg dragen een voorleeskampioen voor die een plekje in de volgende ronde wil bemachtigen om door te gaan naar de landelijke wedstrijd. Op 7 maart zijn leerlingen vertegenwoordigd van het Mill-Hillcollege uit Goirle, 2College Ruiven uit Berkel-Enschot, het Van Haestrechtcollege uit Kaatsheuvel, en SG De Overlaat, Willem van Oranje College en het Dr. Mollercollege uit Waalwijk.

Voor het eerst doen er vier scholen uit Tilburg mee: het Beatrixcollege, 2College Jozefmavo, De Nieuwste School en Campus013. De leerlingen kiezen zelf een boek uit waar zij vijf minuten lang uit voorlezen. De winnaar, gekozen door de vakjury, gaat door naar de provinciale finale in Oisterwijk op 19 april.

De Kennismakerij | wo 7 maart | 19:00 – 21:30 uur

Fotocredit: De Kennismakerij

Omroep Tilburg