Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Poëtische en energieke jazz van Pablo Held Trio

De groep rond de nog jonge Duitse pianist Pablo Held biedt de frisheid van een bezield trio, terwijl hun muziek zich laat omschrijven als poëtische en energieke jazz. Maar ook als avontuurlijk en openhartig. Jarenlang was de jazz van Held een goed bewaard geheim voor iedereen buiten Duitsland. De ritmesectie bestaande uit Robert Landfermann (contrabas) en Jonas Burgwinkel (drums) was echter al jarenlang het meest gevraagde ritme-tandem van Duitsland. Inmiddels is hij ook buiten zijn geboorteland een graag geziene gast. Zo nam de pianist in 2015 met zijn groep een album op met niemand minder dan gitarist John Scofield. Op vrijdag 11 oktober speelt Pablo Held Trio in Paradox.

Naast John Scofield werkte Held ook al samen met saxofonist Chris Potter. Het laatste album van het Pablo Held Trio verscheen op het hippe Britse label Edition Records. Het drietal kreeg al met al een scala aan lovende kritieken voor dit nieuwste album. Zo wisten ze op te vallen als levendige en enerverende groep.

Investigations is een mooie plaat, vol poëtische pianojazz en esthetische verfijning, maar ook een die een bijzondere en grote energie en levenslust laat horen’, aldus Written in Music.

‘Pablo Held Trio heeft een geheel eigen stijl ontwikkeld. Zij zijn met recht te rekenen tot de meest toonaangevende trio’s in de pianojazz van nu in Europa.’ – The Jazzmann.

‘Een van de grote namen in de muziek vandaag de dag.’ – John Scofield.

Bezetting
Pablo Held (piano), Robert Landfermann (bas), Jonas Burgwinkel (drums)

Kijk voor meer op de site van Paradox.

Kees-Luc Simons