Opera2day heet je welkom in het anatomische theater van de psyche – Opera Melancholica

OPERA2DAY heet je welkom in theater van de psyche - scènefoto
Foto: Marco Borggreve

TILBURG – OPERA2DAY en het New European Ensemble heten je nu welkom in het anatomische theater van de psyche. Want hier worden schedels gelicht… Al met al met muziek van componist Philip Glass, een verhaal van ‘master of the macabre’ Edgar Allen Poe en dans van Scapino Ballet ervaar je prachtige visioenen live in het theater.

Daar staat dan de Nederlandse première van Philip Glass’ meeslepende opera The Fall of the House of Usher centraal in. Met in het bijzonder ook een portret van de sombere en gevoelige Roderick Usher. Dat wil zeggen dat hij een persoon is uit het verhaal van Edgar Allan Poe. Op zaterdag 29 februari is dit alles dus mee te maken in de schouwburg van Theaters Tilburg.

OPERA2DAY werkt nu ook weer samen met het New European Ensemble. Ze maakten het voorbije seizoen het land nog het hof met Vivaldi: Dangerous Liaisons. En hun Hamlet (Theaterkrant *****) is genomineerd als “meest indrukwekkende podiumprestatie van het jaar” (VSCD). Maar ook als “Opera van het Jaar” (Place de l’Opéra).

Place de l’Opera: “Totaaltheater (…) Een enerverende avond vol verrassingen (…) OPERA2DAY voegt met deze productie een nieuw succesnummer toe aan een inmiddels imposante lijst.”

NRC: “Het altijd avontuurlijke gezelschap OPERA2DAY beziet Philip Glass door een psycho-analytische bril.”

Opera Gazet: “IJzersterke beelden, zo sterk dat je de geur van verrotting en vergankelijkheid bijna kunt ruiken. Het spookt, leeft, verbijstert en grijpt naar de keel.”

Kees-Luc Simons