Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Open Atelier Studio Xplo is vet in geuren en kleuren

Het lijkt Studio Xplo in Tilburg-Noord al met al te zijn gelukt om voor Open Atelier een interessant programma samen te stellen.
Schilderles door Jofke | foto: Studio Xplo

TILBURG – Het was nog even niet zeker, maar omdat het atelier erg ruim is, is besloten de komende editie van Open Atelier bij Studio Xplo, net als tot nu toe elk half jaar, toch door te laten gaan. Want men verwacht geen topdrukte, en als iedereen genoeg afstand neemt en rekening houdt met elkaar, dan ben je welkom om er op die dag een kijkje te gaan nemen.

Het lijkt Studio Xplo al met al weer te zijn gelukt om voor Open Atelier een bijzonder programma samen te stellen. Zo is er een expositie ingericht in de galerie met werk van Manon Marsilje. Ze is al een paar jaar cursist bij de studio. Manon is wel een ‘creatieve duizendpoot’ te noemen, en ze toont op de open dag een selectie van haar werk. Dit alles is te bekijken door bezoekers en anders ook op afspraak. Je kunt vrij binnenlopen om het werk te zien. Manon is er dan ook.

Mirjam Damstra is een van de blinde cursisten. Zij leidt je op die dag gratis rond in de donkere kamer, met als titel Kunst kijken op de tast. En Sandra Bolten is er om je te vertellen over een systeem waar kleuren op de tast mee te voelen zijn. Zij geeft je advies als je vragen hebt over kleding en make-up. Aan de hand van het systeem doet zij dit ook voor mensen die blind of kleurenblind zijn.

Je hebt er volop de kans om kennis te maken, en om je op de hoogte te laten brengen. Of om gezellig een bakkie te doen, en het werk van de cursisten en van Jofke van Loon te bekijken. Zij staat er ook klaar om je rond te leiden, te begeleiden en om antwoord te geven op al je vragen.

Zelf aan de slag

Neem gerust je spullen mee, want op de open dag kun je er vrij gaan tekenen en schilderen. De deur van het atelier staat bij Studio Xplo op zaterdag 22 augustus dus van 10.00 tot 16.00u voor je open. Maar men vindt het wel fijn als je ook eerst even laat weten dat je komt.

Kees-Luc Simons