Nieuwe songs van Brabantse zangeres Camilla Blue

In 2017 was ze daar ineens: Camilla Blue. Haar kenmerk zijn krachtige, persoonlijke songs met een warme sound. Deelname aan De Grote Prijs van Nederland, optredens op festivals als Jazz in Duketown en Mandala Festival, maar ook in clubs als Tivoli Vredenburg, Het Paard, Hedon en De Effenaar volgden. Ook het programma Vrije Geluiden van de VPRO besteedde al uitgebreid aandacht aan haar. Camilla Blue, schuilnaam van de Brabantse zangeres Joyce Deijnen, staat op zaterdag 5 oktober in Paradox met nieuwe songs.

Na de bijval die ze kreeg voor het album Blue – het debuut dat ze opnam in de Kytopia studio’s – werkt ze dus hard aan de opvolger Yellow. In september was er al de release van haar nieuwste singel When I Get Home. Pakkende songs met ook een donker randje, gezongen met veel power. ‘Met het hart op de tong’; de nieuwe songs van Camilla Blue hebben zeker aan diepgang en intensiteit gewonnen.

In het voorprogramma staat het duo Sam & Julia, twee singer-songwriters van Amsterdamse bodem. Zij maken eigentijdse, verhalende Americana-muziek. Sinds 2015 spelen ze samen. Als duo maakten ze al veel meters. Zo stonden ze ook in de finale van de Grote Prijs, gingen ze mee op tour met Tangarine en speelden ze op Lowlands.

Kijk voor meer op www.paradoxtilburg.nl.

Kees-Luc Simons