Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Nederlands Studenten Kamerkoor in de Pauluskerk

TILBURG – Op zaterdag 17 februari, 20.15 uur, geeft het Nederlands Studenten Kamerkoor een concert in de Pauluskerk in Tilburg. Op het programma staat muziek over pijn, woede, verdriet, troost, vrijheid, hoop en verlangen naar vrede. Er zingen 40 Nederlandse en Belgische amateurzangers uit de studentenwereld mee.

In 2018 is het 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog ten einde kwam. Daarom staat het project Война и Мир, vernoemd naar de gelijknamige roman van Tolstoj, in het teken van de spanning tussen oorlog en vrede.

Onder leiding van dirigent Kurt Bikkembergs zingt het NSK dit jaar weer een indrukwekkend en gevarieerd programma aan kamerkoormuziek. Er klinkt oorlog, zoals Mauersberger’s ontroerende Wie liegt die Stadt so Wüst en het schrijnende Friede auf Erden dat Schönberg kort voor de Eerste Wereldoorlog schreef.

Maar ook klinkt er muziek over vrede en vrijheid, zoals de gospel Wade in the Water en zelfs de klassieker Waterloo van ABBA. Daarnaast werkt het NSK in twee stukken samen met harpiste Annoes van der Zande.

Van 19.00 tot 19.30 uur geeft politicoloog Eugène Fischer (1930) een lezing binnen het thema oorlog en vrede. De lezing is gratis toegankelijk en sluit aan bij de inhoud van het concertprogramma.

Omroep Tilburg