Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

‘Naaitem’ een nieuw sociaal Tilburgs kunstproject

Tilburg – Maandag 15 januari is het kunstproject ‘Naaitem’ van start gegaan op initiatief van Karlijn Vlaardingerbroek. Zij zal op verschillende momenten op verschillende plekken in Tilburg aan het project werken en vervolgens aan voorbijgangers vragen of ze haar mee willen helpen. De eerste locatie was de Emmapassage.

De kern van het project is dat er samen met inwoners van Tilburg wordt gewerkt aan een abstract kunstwerk. Een kunstwerk waar iedereen een klein steekje aan bijdraagt en dat langzaam groeit in de loop der tijd.

Dat is tevens de vraag van Karlijn: kan het project inwoners van Tilburg met elkaar verbinden? En kan het een beetje onthaasting bieden in een tijd waarin alles steeds maar sneller lijkt te (moeten) gaan?

“De keuze voor textiel is heel bewust gemaakt. Niet alleen om te refereren aan de geschiedenis van onze stad, maar ook om onze snelle, hectische maatschappij een beetje te onthaasten”, aldus Karlijn. De vraag van haar is dan ook of voorbijgangers bereid zijn de tijd te nemen om met de hand een stukje stof op canvas te naaien.

En het blijkt, dat Tilburgers dit graag doen! Het was maandag bijzonder om te zien dat, de nieuwsgierigheid bij het winkelend en ook wel gehaast publiek werd geprikkeld. En dat, nadat Karlijn op een open en bijzondere manier uitlegde wat haar doel was met dit project, jong en oud spontaan aanschoof om een steekje bij te dragen.

Karlijn is zelf ook benieuwd hoe het proces gaat verlopen, komend jaar zal ‘Naaitem’ op meerdere (nader te bepalen) locaties plaats gaan vinden. Draag jij je steekje bij!? Het project is te volgen via instagram @naaitem   fotocredits: Angelique Cornelissen

Omroep Tilburg