Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Musical Sesamstraat Live is deze zomer terug in het theater

Koekiemonster, Elmo, Tommie en Bert & Ernie beleven de vrolijkste avonturen in de musical Sesamstraat Live.
Foto: Van Hoorne Entertainment / Wim Lanser

TILBURG – Laat je speelgoed staan en schuif gezellig aan… in het theater voor de nieuwe familiemusical ‘Sesamstraat Live’. Deze zomer mag je op bezoek in de bekendste straat van het land; op zondag 12 juli in Theaters Tilburg. Koekiemonster, Elmo, Tommie en Bert & Ernie beleven de vrolijkste avonturen. Er zijn daar dan zelfs drie shows op één dag te zien.

Sinds bekend werd dat de theaters vanaf 1 juli bij elke show weer 100 bezoekers mogen ontvangen, wilden de mensen van de musical niets liever dan deze muzikale én leerzame voorstelling deze zomer terug in het theater brengen. Met drie shows op één dag krijg je zo de kans om de musical Sesamstraat Live veilig mee te maken.

Het verhaal

Een spannend nieuw avontuur begint voor Sophie. Want vandaag gaat ze verhuizen. Maar voor ze vertrekt, keert ze nog één keer terug naar haar geliefde plek: de rommelzolder. Terwijl ze haar moeder helpt met inpakken, ziet Sophie plots een heel oude, mysterieuze koffer. Nieuwsgierig maakt ze de slotjes open. Een lege koekjeszak, een eendje en nog veel meer spulletjes; allemaal van Sesamstraat. En dan gebeurt er iets magisch… de vriendjes uit Sesamstraat komen tot leven. Het is het begin van een heel bijzonder verhaal waar alles in kan én mag.

Al 50 jaar plezier: Kom verkleed

In 2019 bestond Sesamstraat 50 jaar. Het is een feest voor iedereen over heel de wereld, en dat vieren de vrolijke vrienden natuurlijk samen met alle bezoekers in het theater. Bij zo’n bijzonder feest hoort ook een mooie outfit. Daarom nodigen Koekiemonster, Elmo, Tommie en Bert & Ernie alle jonge bezoekers uit om verkleed naar de musical Sesamstraat Live te komen als hun favoriet.

In verband met corona komt de meet & greet met de vriendjes te vervallen.

Kees-Luc Simons