Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Mercy John uit passie voor americana live bij Heyhoef-Backstage

Singer-songwriter Mercy John maakte zijn debuut in 2016 met This Ain’t New York. Dit blijkt een album te zijn waar hij veel lovende recensies voor ontving.
Foto: Sander van den Berg

TILBURG – Om het gebrek aan livemuziek de laatste maanden tijdens de coronapauze nog enigszins goed te maken mag Heyhoef-Backstage weer voorzichtig van start gaan dit weekend. Op zaterdag 12 december geeft singer-songwriter Mercy John daarom twee keer een show voor 30 bezoekers. Eerst een om 16.30 uur en daarna een om 20.00 uur.

Samen met zanger, muzikant en songwriter Dany Vera schreef hij de hit Rollercoaster. De singer-songwriter Mercy John maakte zijn debuut in 2016 met This Ain’t New York. Dit blijkt een album te zijn waar hij al met al veel lovende recensies voor ontving. Met zijn americana en zijn stemgeluid, dat toch wel wat op dat van Ryan Adams lijkt, veroverde hij in de tussentijd al snel het rootscircuit in ons land. Voor veel muzikanten zijn hun ‘roots’ erg belangrijk en daarmee ook direct te herkennen in de nummers die zij schrijven. De plek waar je vandaan komt, wat je op jonge leeftijd meemaakt. Maar ook wie je beïnvloedt en hoe je bent gevormd. Voor John (Verhoeven) uit Veghel zijn z’n roots bijna allesbepalend en onmiskenbaar aanwezig in zijn songs.

Maar het zijn de vocalen (en prachtige tweede stemmen) die deze plaat boven het gemiddelde songwriters doen uitstijgen — de Volkskrant over This Ain’t New York

2017 begint goed met deze americana van de bovenste plank – Music Maker

Voor dit concert geldt een strikte naleving van de reeds bekende regels. Zitten – ontsmetting bij de entree – gebruik van mondkapjes (niet meer nodig als je eenmaal zit) – geen horeca. Van beide concerten zal een livestream zijn te volgen.

Iets gemakkelijker loslaten, dat is iets wat ik nooit zo goed heb gekund. Maar misschien is het wel te leren. Het schrijven van Let It Go Easy was in dat geval wel een mooie eerste stap. Let It Go Easy, probeer alles wat makkelijker te zien – Mercy John

Kees-Luc Simons