Marvellous – een muzikale ode aan het superheldengenre

De eerste superhelden-saga-musical-happening ter wereld is een feit! Hoog tijd, want een superheld zijn in deze tijd is bepaald geen pretje. Waar je vroeger op alle voorpagina’s stond na een heldendaad, sta je nu ergens onderaan op een tijdlijn van Facebook. Onze superhelden hebben hun capes dus aan de wilgen gehangen en werken voortaan op een slaapverwekkend kantoor. Pff, daar heeft niemand toch zin in? Ze slaan de handen ineen en creëren een Supervillain die alleen zij kunnen verslaan. Denken ze…

Marvellous is al met al een muzikale ode aan het superheldengenre: grappig, spannend en ontroerend. Een epos over de vraag wat het precies inhoudt om een superheld te zijn, met een dikke knipoog naar de succesvolle superheldenfilms. Heb jij nog een cape thuis hangen? Sla ‘m om, en kom naar Marvellous!

De regie is in handen van Peter van de Witte. De teksten zijn van Lucas de Waard & Daan Windhorst. En de cast bestaat uit: Tarikh Janssen, Keja Kwestro, Rogier in ’t Hout, Daniel Cornelissen, Anna Keuning, Maurice Vonk & Denzel Goudmijn. Komende zaterdag te zien en te horen in Theaters Tilburg.

Kees-Luc Simons