Marcelle Hendrickx opent tentoonstelling ‘Tilburgs Mariabloemkes’ in Hasseltse Kapel

Op vrijdag 14 juni a.s. opent wethouder Marcelle Hendrickx een bijzondere tentoonstelling in de Hasseltse Kapel. Die is genaamd ‘Tilburgs Mariabloemkes’.

Schilderijen

De kapel Onze Lieve Vrouw ter Nood en de Hasseltse Kapel staan graag stil bij het Mariajaar 1954. Daarom hebben zij de Tilburgse kunstenares Suzan Paulissen gevraagd om tien werken te maken. In het bijzonder schilderijen van bloemen die dus te maken hebben met Maria. Het gaat dan om de akelei, de goudsbloem, de kamille, de korenbloem, de Mariadistel en het grasklokje. Maar ook om de koekoeksbloem, het vingerhoedskruid, de madelief en het vergeet-mij-nietje. Deze zijn dan ook van 15 juni tot en met 25 augustus te zien in de Hasseltse Kapel.

In aanwezigheid van de kunstenares opent Marcelle Hendrickx deze kleurrijke tentoonstelling op vrijdag 14 juni om 20.00 uur. Op de avond zelf is de kunstenares te ontmoeten. Ook is het bloemenzaad met bijbehorend boekje te verkrijgen. De opbrengst komt geheel ten goede van de Hasseltse Kapel.

Bijzondere locatie

De Hasseltse Kapel is bekend als dé plek voor een kaarsje, of een kort gebed. Of voor een moment van stilte en bezinning. De kapel heeft daarnaast ook een cultureel doel. Zo komen regelmatig liefhebbers van muziek naar de kapel om te genieten van een verrassend concert. Het is niet voor niets dat inwoners van Tilburg de kapel hebben genomineerd als één van de 13 geluksplekken.

De Hasseltse Kapel ligt aan het Hasseltplein en is dagelijks open van 9.00 tot 19.00 uur.

Kees-Luc Simons