Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Make It presenteert vol trots het Paul van Kessel Trio

Op het terras van het Theatercafé van Theaters Tilburg kun je op 15 juli genieten van een muzikale avond, met op het podium het Paul van Kessel Trio.

De schouwburg viert dit jaar haar 60-jarig jubileum. En wie jarig is… Juist, daarom trakteert ze je in de maand juli op optredens op haar buitenpodium. Jong en aanstormend talent staat te popelen om, na lange tijd, weer op te mogen treden. Je kunt dus op donderdag 15 juli gratis aanschuiven op het terras van het Theatercafé en dan genieten van een muzikale zomeravond. Theaters Tilburg biedt die avond namelijk een optreden van het Paul van Kessel Trio aan. Het theater doet dat in samenwerking met Make It Jazz Festival Tilburg.

Paul van Kessel is intussen uitgegroeid tot een van de weinige mannelijke jazz-zangers die ons land rijk is. Na veel gastoptredens bij allerlei bigbands en groepen trad hij toe tot de ‘kleine’ bigband The Young Sinatras. Zijn gevoel voor timing, zijn timbre en ook de manier waarop hij zijn songs vertolkt typeren Paul bij uitstek.

Zijn balans tussen perfectionisme en speelsheid, gecombineerd met zijn passie voor jazz, muzikale veelzijdigheid en voorliefde om andere genres te verkennen maakt hem tot een buitengewoon opwindende artiest die de creatieve woordenschat van anderen kan vieren zonder zijn eigen woorden op te offeren. – Anne Phillips op paulvankessel.com

Voor deze voorstelling geldt dat het concert bij slecht weer helaas niet doorgaat. Check daarom vooraf de website van Theaters Tilburg om de actuele stand van zaken te bekijken. Als het wel doorgaat geldt er ‘Wie het eerst komt…’

Kees-Luc Simons