Lakshmi leidt mensen naar licht in het donker, op kwetsbare, intense wijze

Zangeres LAKSHMI tourt met haar voorstelling Huidhonger langs de theaters en poppodia. Vandaar dat ze ook is te zien en te horen bij 013 op locatie, dit keer bij Paradox.
Foto Mike Pasarella, visagie Adriana Pasarella

In haar nog prille carrière heeft zangeres Lakshmi stilletjes toch maar liefst twee theatertours op haar naam staan. Momenteel tourt ze met haar nieuwe voorstelling Huidhonger langs de theaters en poppodia. Dat is waarom ze donderdag 24 maart met haar poëtische electro-pop is te bewonderen bij ‘013 op locatie’, voor de gelegenheid bij Paradox.

De muziek van Lakshmi is een combinatie van fluisterzachte liedjes en gruizige elektronica, soms ook aangevuld met krassende gitaren en kwetsbare strijkers. Zelf noemt de artiest, songwriter en theatermaker het ‘pop noir’. Een stijl waarin Lakshmi haar kwetsbaarheid en rauwe emotie toont en tevens open en eerlijk haar gedachten uitspreekt.

Maker

Naar het zich laat aanzien reikt Lakshmi’s behoefte om iets voort te brengen verder dan alleen zingen. Als maker staat ze namelijk bekend als iemand die haar eigen wereld zowel naar muziek als naar beeld weet te vertalen. Terwijl ze aan de ene kant als maker lijkt te worden omgeven door mysterie, maar ze er aan de andere kant niet voor terugdeinst om haar mening te geven, zoals in haar columns. De zangeres maakte haar debuut in 2017 met haar naar zichzelf vernoemde album. In 2018 verscheen nog haar tweede album SIREN.

Dit jaar brak ze voor het grote publiek door met haar deelname aan het tv-programma Wie is de Mol? en bracht ze haar single Empty uit met videoclip. Daarbij kreeg ze medewerking van ontwerpers als Ronald van der Kemp. Daar komt bij dat de song bekend werd dankzij de serie Charmed. Daarnaast richtte Lakshmi haar eigen fanplatform Only for The Wicked op en bracht ze het nummer Grow with you uit. Dit nummer had ze geschreven met Eloi Youssef, zanger van de band Kensington.

Naam van de show

Onderwerpen als eenzaamheid, intimiteit en verlangen liggen volgens haar persoonlijk dicht bij haar, vandaar dat de zangeres ervoor koos om de show Huidhonger te noemen.

Ik wilde een voorstelling maken die niet alleen over mij gaat. Mijn vorige show bestond alleen uit mijn eigen nummers en monologen, maar met een universeel thema als huidhonger wil ik dat iedereen zich aangesproken voelt. – Lakshmi op nu.nl
Hulp

Tijdens 013 op locatie krijgt Lakshmi begeleiding van Pauline Koning (viool en achtergrondzang) en Rob Peters (gitaar, toetsen).

Kees-Luc Simons