Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Kunstbalie en bkkc gaan samen verder als Kunstloc Brabant

Tilburg – Kunstbalie en bkkc (Brabants kenniscentrum kunst en cultuur) gaan per 1 juni 2018 samen verder als stichting Kunstloc Brabant. De fusie biedt een uitgelezen kans om amateurkunst, cultuureducatie, community art en professionele kunst met elkaar te verbinden.

Zo wordt de dienstverlening aan de culturele sector, de provincie en gemeenten efficiënter, vollediger en flexibeler.

“We bouwen aan een toekomstbestendige sector die volop kansen ziet, samenwerkingen aangaat en waar ruimte is voor vernieuwing en experiment. Want kunst en cultuur ontwikkelen onze verbeelding, waardoor we ons andere werkelijkheden kunnen voorstellen, we ons een beeld kunnen vormen van het verleden, kunnen dromen van de toekomst, ons kunnen verplaatsen in een ander”, aldus Chris van Koppen, huidig directeur van bkkc en toekomstig directeur-bestuurder van Kunstloc.

Ook stimuleert de nieuwe organisatie kruisbestuiving tussen kunst, cultuur en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van bijvoorbeeld leefbaarheid, landschap, economie en zorg.

De fusie wordt per 1 juni formeel, daarna gaan de ontwikkelingen verder. Eind 2018 verhuist men als één organisatie naar de LocHal in de Tilburgse Spoorzone.

Tot die tijd is men bereikbaar op de huidige locatie aan de Spoorlaan in Tilburg.

fotocredit: Braaksma & Roos

Omroep Tilburg