Kessels ‘zet de toon’ tijdens het Open Museum Weekend 2019

Zaterdag de 13e gaat het Open Museum Weekend weer van start. Bij museum Kessels staat dan de evolutie van de techniek en de klank van muziekinstrumenten centraal. En het is dan gratis te bezoeken. Er zijn zelfs instrumenten te zien en te horen die zijn ‘vergeten’. Die hebben de geschiedenis dus niet overleefd. Bijvoorbeeld een sarrusofoon die wel lijkt op een saxofoon. Kessels heeft toch een zeldzame contrabas weten toe te voegen aan haar collectie.

Naast instrumenten, gereedschappen en machines uit de erfenis van Mathieu Kessels zijn er ook stukken te zien van zijn ‘nazaten’. Denk aan namen als Peeters, Passier, Pfeiffer, Rossmeisl, Birker en Van Gorp. Maar ook drie zonen van hem hebben geprobeerd om het werk van hun vader voort te zetten.

Zaterdag treden het Opstaporkest en het klarinetkwartet van de Nieuwe Koninklijke Harmonie uit Tilburg op. En zondag het ‘Klesmania’ kwartet van Ferd van Gestel.

Meer informatie is te vinden op muziekinstrumentenmuseum.nl. Kessels is te bereiken via de hoofdingang van het TextielMuseum. Maar ook via de achteringang aan de Bisschop Bekkerslaan. Er is een lift.

Kees-Luc Simons