Jubileumeditie “Boeken rond het Paleis”

Tilburg – De twintigste editie van “Boeken rond het Paleis” brengt samen met Rick de Haas de koningssfeer terug. Op zondag 27 augustus 2017 zijn er van 11:00 tot 16:00 uur diverse activiteiten waarbij de hal is omgetoverd tot Kinderplein. Hier laat Rick de Haas kinderen vanaf 12:00 uur de koning tekenen.

Zondag 27 augustus 2017 is er alweer de twintigste editie van “Boeken rond het Paleis”. Een jubileumeditie verdient natuurlijk iets extra’s en dit jaar wordt er extra aandacht besteed aan de toekomstige vaste bezoekers: de huidige jeugd.

Stichting Cools nodigt de jeugd daarom uit voor op het Kinderplein. Er is een programma samengesteld met onder andere een workshop van schrijfcoach Ester van Zundert, een vertelling door Charlotte Dematons en een tekensessie met de bekende illustrator Rick de Haas uit Tilburg.

Rick de Haas – bekend als illustrator van Mees Kees en De Gorgels van komiek Jochem Myjer – brengt de koningssfeer terug op het Kinderplein. Hij gaat met de kinderen aan de slag en laat hen tekenen geïnspireerd door het standbeeld van koning Willem II.

Er is een fotograaf aanwezig om vast te leggen hoe de kids de koning zien.

Het programma van het Kinderplein kwam tot stand door samenwerking met Boekhandel Livius de Zevensprong. Tevens wordt er samengewerkt met Bibliotheek Midden-Brabant en Tilt. De sfeervolle markt, georganiseerd door Stichting dr. P.J. Cools MSC, is de grootste boekenmarkt van Zuid-Nederland en is daarmee de populairste van ons land.

Omroep Tilburg