Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Jan Leyers wint E. du Perronprijs 2018

Tilburg – De E. du Perronprijs 2018 is toegekend aan Jan Leyers voor zijn boek Allah in Europa. Reisverslag van een ongelovige. De jury erkent al met al een ‘fascinerend boek waarin een veelheid aan ideeën en opinies aan de orde komt. De lezer kan dus daaraan zijn of haar eigen mening scherpen’.

Allah in Europa leest volgens de jury ‘als een spannend verslag van gesprekken waarin heel verschillende denkbeelden tegen elkaar worden afgewogen’. Ze vindt het knap dat het boek nergens belerend of dwingend wordt. Hoewel het duidelijk een pleidooi is voor een open, divers en inclusief Europa. Ilja Leonard Pfeijffer (Grand Hotel Europa) en Jolande Withuis (Raadselvader) waren ook genomineerd voor de prijs.

Prijs

De prijs bestaat uit een geldbedrag van €2500 en een textielobject. Het is ontworpen door studio ‘by aaaa’ (Moyra Besjes en Natasja Lauwers) en vervaardigd bij het TextielMuseum in Tilburg.

Lezing Gloria Wekker

Ze reiken de prijs uit op dinsdag de 16e, aanvang 20.00 uur, in de LocHal aan de Burgemeester Brokxlaan in Tilburg. Voor de uitreiking geeft Gloria Wekker, emeritus hoogleraar Gender en Etniciteit aan de Universiteit Utrecht, de achtste E. du Perronlezing. Meer informatie: tilburguniversity.edu/duperronprijs.

Foto: Jef Boes

Kees-Luc Simons