Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Iris Hond & Kamerata Zuid in de Concertzaal: grootse opening van nieuwe seizoen

Pianiste Iris Hond en strijkorkest Kamerata Zuid brengen een nieuw avondvullend programma in de Tilburgse Concertzaal, met daarin het pianoconcert Domino van Einaudi.
Foto: Rinse Fokkema

Pianiste, zangeres en tekstschrijfster Iris Hond en strijkorkest Kamerata Zuid openen vrijdag 15 september het seizoen van de Tilburgse Concertzaal met een bijzonder avondvullend programma. Hoogtepunt van de avond is de uitvoering van het pianoconcert Domino van de hand van niemand minder dan de Italiaanse componist Einaudi.

Iris Hond en Kamerata Zuid werkten eerder al samen in een programma rondom deze Ludovico Einaudi, componist van eigentijdse klassieke muziek. Naast dit unieke werk van Einaudi zal Iris zowel haar eigen bekende als nieuwe muzikale parels ten gehore brengen. Ook speelt Kamerata Zuid, het huisorkest van Schouwburg Concertzaal Tilburg, een aantal grote klassieke werken van onder anderen Chopin en Rachmaninov.

Iris Hond stond eerder maar liefst tien keer op rij samen met dit orkest in het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam met de muziek van haar geliefde componist.

Einaudi zelf prees haar uitvoering van zijn muziek als een van de allermooiste. Het is dus ook niet zo gek dat hij juist haar heeft gevraagd om zijn enige pianoconcert voor het eerst live ten gehore te brengen voor het Nederlandse publiek.

De pianiste is vol lof over dit werk: “Toen Einaudi mij de muziek van het stuk stuurde, was ik meteen verliefd. Vooral het tweede deel is hartverscheurend mooi. Ik voel me natuurlijk zeer vereerd dat hij mij hiervoor heeft gevraagd.”

Deze avond staat het orkest onder leiding van dirigent Frank Adams.

Kamerata Zuid en Iris Hond

Wil je meer te weten komen over dit orkest? Lees dan ons artikel
Kamerata Zuid en Theaters Tilburg delen een passie voor muziek

Kees-Luc Simons