Ikarai vertolkt het verhaal van Muhammad Ali in Paradox

Het podium van Paradox wordt omgebouwd tot boksring en Ikarai neemt het publiek mee in het verhaal van bokslegende Muhammad Ali. Kortom, een spannend gevecht tussen klassiek, jazz en fragmenten van The Rumble in the Jungle en Ali’s wervelende speeches.

In Muhammad neemt Ikarai een andere kijk op de bokssport. Het duel tussen Muhammad Ali en George Foreman in 1974 in Kinshasa, Congo, The Rumble in the Jungle, leent zich perfect voor muziek: ritmisch, sierlijk maar met rake klappen.

Met viool, altviool, cello, contrabas, piano en drums mengt Ikarai de werelden van klassieke compositie en improvisatie tot een geluid bij een verhaal. Je ervaart hun concerten als een film voor de geest. Met alleen eigen materiaal klinkt Ikarai als geen ander. De combinatie van klassiek, improvisatie en jazz typeert Ikarai’s kijk op de toekomst van moderne muziek.

Julian Schneemann piano, Camiel Jansen bas, Jeroen Batterink drums, Tessel Hersbach viool, Yanna Pelser altviool, Bence Huszar cello. Zaterdag de 13e in Paradox. Aanvang 20:30u, zaal open 19:30u. Meer info: www.paradoxtilburg.nl.

Foto: Merlijn Doomernik

Kees-Luc Simons