Omroep Tilburg - Lokale content van wereldbelang

Human Library: kom een levend boek lezen

Tilburg – Bij Human Library ‘leen’ je geen boeken, maar mensen! Mensen die in hun leven allemaal met een bepaald vooroordeel te maken hebben (gehad).

Human Library is een van oorsprong Deens concept dat de wereld verovert. Als bezoeker van Human Library kies je uit de tientallen aanwezige ‘boeken’ een boektitel waarover je meer wil weten. Met het gekozen boek ga je aan tafel zitten en dan kan het ‘lezen’ beginnen.

Het boek vertelt zijn of haar verhaal. Als lezer mag je alles vragen, maar het boek mag ook vragen stellen aan jou. Je leent een boek 30 minuten. Zo ontstaan er vaak boeiende gesprekken waarin vooroordelen worden weggenomen. Door in gesprek te gaan hopen de levende boeken bij te dragen aan meer begrip.

Ook kun je plaatsnemen in de foyer, waar wetenschappers Mark Brandt, Hans van Dijk en Dongning Ren en een aantal van de menselijke boeken een korte lezing zullen geven.

woensdag 11 april in het gebouw Dante op de campus van Tilburg University | tussen 14:00 en 18.30 uur kun je binnenlopen | deelname is gratis, aanmelding niet nodig

Omroep Tilburg